"Geniet van de stilte en de rust op het platteland!"
  • Welkom!

Alpaca's

Sinds 30 mei 2019 hebben wij 3 van onze alpaca's mogen verwelkomen op onze boerderij! Dit waren merrie Marijke en hengsten Hurricane en Poco Loco. Marijke was toen drachtig en op 1 augustus 2019 hebben we ook Max mogen verwelkomen op de boerderij. 27 december van dat zefde jaar hebben we onze kudde nog eens uitgebreid met 2 knappe merries. De drachtige Noemi en Mystiek (een dochter van Marijke). Op 31 juli 2020 is onze mooie Noor geboren, Noor is lekker ondeugend en gedraagd zich daar ook naar. Op 29 mei 2021 is de kleine telg Nox geboren, hij verschuilt zichzelf nog graag achter de benen van moeder Marijke.

Wij vinden alpaca's geweldig, houden van de verschillende karakters de ondeugd van de één en de terughoudendheid van de ander. Elke alpaca heeft zijn of haar eigen karakter. Dit is natuurlijk ook afhankelijk hoe dat ze opgegroeid zijn, en hoeveel wij ermee trainen. Een alpaca is goed te trainen en houdt op zijn tijd ook van aandacht, aaien en/of iets lekkers. Zelfs hier zijn ze allemaal anders in. 

Op ons bedrijf organiseren wij ook meet and greet met alpaca's en kinderfeestje op de boerderij. Dit zijn niet onze enige activiteiten en daarom kan dit niet op elke dag. Wil je hier meer over weten lees dan zeker verder op de website.

Alpaca meet and greet

Alpaca meet and greet

Altijd al eens een alpaca van dichtbij willen bekijken, knuffelen en aaien? Of wil je gewoon met een alpaca op de foto of een keer helpen bij het voeren. En alles te weten komen over alpaca's. Tijdens de meet and greet zijn er verschillende dingen mogelijk. Er zal altijd een begeleider aanwezig zijn en dan gaan we samen kijken wat jullie willen doen. Niet alle alpaca's maar verschillende kunnen aan het halster meegenomen worden om een stukje te wandelen. Wandelen met de alpaca's doen we altijd op ons bedrijf zelf, we gaan niet de straat op of het bos in. Alpaca's zijn dieren met een eigen willetje, het kan daarom voorkomen dat ze een dag geen zin hebben of iets anders willen dan wij, maar daar hebben we natuurlijk begrip voor. En dan wachten we even of brengen ze terug naar de stal. Een meet and greet zal daarom nooit hetzelfde zijn!

De meet and greet kan ook geboekt worden voor kleine gezelschappen, al vanaf 2 personen. De meet and greet zal altijd plaatsvinden binnen het eigen gezelschap er zullen dus geen andere mensen aansluiten. De meet and greet duurt ongeveer een uur, en we rekenen een minimum bedrag van €25,- .

Tarieven zijn:

0 - 2 jaar gratis

3 - 5 jaar € 5,- per kind

6 - 10 jaar € 7,50 per kind

11 - 15 jaar € 10,- per kind

16 jaar en ouder € 12,50 per persoon

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes

Ook is het mogelijk om een kinderfeestje te vieren op onze boerderij.

En kinderfeestje duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Hoe zal een kinderfeestje er ongeveer uit zien?

We beginnen met de ontvangst, ranja en iets lekkers. (Zijn er kinderen met allergenen laat het even weten zodat wij daar rekening mee kunnen houden.) En een leuke verrassing voor de jarige. Alle andere kinderen krijgen een alpaca kleurplaat. Daarna krijgen de kinderen uitleg over de dieren op onze boerderij; alpaca's, koeien en schapen. Daarna gaan we naar de stal, dan mogen verschillende alpaca's aan het halster. De kinderen kunnen dan met de alpaca's op de foto, ze aaien en eventueel een stukje wandelen. Daarna gaan we met de kinderen en alpaca's in de wei en kunnen de kinderen ze brokjes en/of wortels voeren.   

Daarna krijgen de kinderen een rondleiding door de stal bij de koeien en schapen. En hebben we aansluitend een koeienquiz. Wie weet het meeste over koeien? Bij goed weer en als er tijd over is kunnen de kinderen nog even spelen op het camping terrein daar hebben we schommels, een trampoline, traptractors en skelters. Tussendoor is er nog ruimte voor een snoepje of waterijsje, dit is afhankelijk van het weer. 

Kosten voor het kinderfeestje zijn € 12,50 per kind (minimaal 5 kinderen maximaal 10 kinderen) er mogen 2 volwassen begeleiders meekomen. Bij meer begeleiders worden deze wel in rekening gebracht.

 

Al Onze alpaca's

Marijke

Marijke

Marijke is de eerste alpaca die op onze boerderij is komen wonen, samen met Hurricane en Poco Loco. Verder is ze de oudste alpaca uit onze kudde. Ze is geboren op 4 juli 2011. Verschillende van haar kinderen mogen ook bij ons wonen. Mystiek, Max, Nox en kleindochter Soof.

Noemi

Noemi

Deze mooie dame heet Noemi, ze is geboren op 4 juni 2012 en daarmee de 1 na oudste alpaca op onze boerderij. Ze is de moeder van onze deugniet Noor. En zelf is ze ook weleens ondeugend. Noemi houdt ook niet echt van knuffelen. Alleen boer Bart mag af en toe met haar knuffelen. Als zij daar zin in heeft.

Mystiek

Mystiek

Mystiek is de dochter van Marijke, met haar prachtige donkere uiterlijk heeft ze iets mysterieus. Ze laat zichzelf niet aaien, maar ze vindt het wel super interessant als er eten of iets lekkers wordt uitgedeeld. Mystiek is geboren op 4 juli 2018 en daardoor op dezelfde dag jarig als haar moeder Marijke. In 2021 is Mystiek zelf ook moeder geworden, van haar prachtige dochter Soof.

Hurricane

Hurricane

Deze grote jongen heet Hurricane, hij is geboren op 29 juni 2018 en is samen met Marijke en Poco Loco hier naartoe gekomen. Hij is de grootste van de kudde en is ook te herkennen aan het bruine vlekje boven zijn staart. Hurricane is wel een beetje bazig maar je kunt lekker met hem wandelen, zeker als zijn maatje Max ook mee loopt.

PocoLoco

PocoLoco

Dit is Poco Loco hij is 1 van onze rustigste alpaca's, hij is geboren op 21 juli 2018. Hij is goed te herkennen aan zijn grote kuif, Poco Loco heeft meer haar op zijn kop dan de gemiddelde alpaca. Hij vindt wandelen erg gezellig en laat zichzelf goed aaien, ook houdt hij van brokjes.

Max

Max

Dit is Max, hij is geboren op 1 augusuts 2019 en daardoor de eerstgeboren alpaca op onze boerderij. Hij is de zoon van Marijke. Max houdt erg van aandacht en brokjes, je kunt hem dan ook lekker aaien en heel soms deelt hij een kusje uit. Hij is erg goede maatjes met Hurricane en daarom wandelen ze ook graag samen. 

Noor

Noor

Op 30 juli 2020 is Noor geboren, Noor was als veulen al super nieuwsgierig en krijgt graag heel veel aandacht. Ze geeft ook graag knuffels, en vindt het heerlijk om te gaan wandelen. Maar let wel op, ze kan af en toe ondeugend zijn. Noor doet graag haar eigen ding en loopt niet altijd met de groep mee, soms wil ze liever alleen op pad. Noor is een dochter van Noemi.

Nox

Nox

Op 29 mei 2021 is onze lieve en rustige Nox geboren. Nox verschuilt zich nog graag achter zijn moeder Marijke. En speelt en rent graag samen met Soof door de weide. 

Soof

Soof

Soof is de kleinste van het stel, deze kleine meid is geboren op 16 juli 2021 en is de dochter van onze knappe Mystiek. En de kleindochter van Marijke. Soof is zeker niet verlegen en laat zich niet wegjagen door de andere alpaca's. Het is een meisje met een pittig karakter, net als haar moeder.