"Geniet van de stilte en de rust op het platteland!"
  • Welkom!

Alpaca's

Sinds 30 mei 2019 hebben wij 3 van onze alpaca's mogen verwelkomen op onze boerderij! Dit waren merrie Marijke en hengsten Hurricane en Poco Loco. Marijke was toen drachtig en op 1 augustus 2019 hebben we ook Max mogen verwelkomen op de boerderij. 27 december van dat zefde jaar hebben we onze kudde nog eens uitgebreid met 2 knappe merries. De drachtige Noemi en Mystiek (een dochter van Marijke). Op 31 juli 2020 is onze mooie Noor geboren, Noor is lekker ondeugend en gedraagd zich daar ook naar. Op 29 mei 2021 is de kleine telg Nox geboren, hij verschuilt zichzelf nog graag achter de benen van moeder Marijke.

Wij vinden alpaca's geweldig, houden van de verschillende karakters de ondeugd van de één en de terughoudendheid van de ander. Elke alpaca heeft zijn of haar eigen karakter. Dit is natuurlijk ook afhankelijk hoe dat ze opgegroeid zijn, en hoeveel wij ermee trainen. Een alpaca is goed te trainen en houdt op zijn tijd ook van aandacht, aaien en/of iets lekkers. Zelfs hier zijn ze allemaal anders in. 

Op ons bedrijf organiseren wij ook meet and greet met alpaca's en kinderfeestje op de boerderij. Dit zijn niet onze enige activiteiten en daarom kan dit niet op elke dag. Wil je hier meer over weten lees dan zeker verder op de website.

Alpaca meet and greet

Alpaca meet and greet

Altijd al eens een alpaca van dichtbij willen bekijken, knuffelen en aaien? Of wil je gewoon met een alpaca op de foto of een keer helpen bij het voeren. En alles te weten komen over alpaca's. Tijdens de meet and greet zijn er verschillende dingen mogelijk. Er zal altijd een begeleider aanwezig zijn en dan gaan we samen kijken wat jullie willen doen. Niet alle alpaca's maar verschillende kunnen aan het halster meegenomen worden om een stukje te wandelen. Wandelen met de alpaca's doen we altijd op ons bedrijf zelf, we gaan niet de straat op of het bos in. Alpaca's zijn dieren met een eigen willetje, het kan daarom voorkomen dat ze een dag geen zin hebben of iets anders willen dan wij, maar daar hebben we natuurlijk begrip voor. En dan wachten we even of brengen ze terug naar de stal. Een meet and greet zal daarom nooit hetzelfde zijn!

De meet and greet kan ook geboekt worden voor kleine gezelschappen, al vanaf 2 personen. De meet and greet zal altijd plaatsvinden binnen het eigen gezelschap er zullen dus geen andere mensen aansluiten. De meet and greet duurt ongeveer een uur, en we rekenen een minimum bedrag van €25,- .

Tarieven zijn:

0 - 2 jaar gratis

3 - 5 jaar € 5,- per kind

6 - 10 jaar € 7,50 per kind

11 - 15 jaar € 10,- per kind

16 jaar en ouder € 12,50 per persoon

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes

Ook is het mogelijk om een kinderfeestje te vieren op onze boerderij.

En kinderfeestje duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Hoe zal een kinderfeestje er ongeveer uit zien?

We beginnen met de ontvangst, ranja en iets lekkers. (Zijn er kinderen met allergenen laat het even weten zodat wij daar rekening mee kunnen houden.) En een leuke verrassing voor de jarige. Alle andere kinderen krijgen een alpaca kleurplaat. Daarna krijgen de kinderen uitleg over de dieren op onze boerderij; alpaca's, koeien en schapen. Daarna gaan we naar de stal, dan mogen verschillende alpaca's aan het halster. De kinderen kunnen dan met de alpaca's op de foto, ze aaien en eventueel een stukje wandelen. Daarna gaan we met de kinderen en alpaca's in de wei en kunnen de kinderen ze brokjes en/of wortels voeren.   

Daarna krijgen de kinderen een rondleiding door de stal bij de koeien en schapen. En hebben we aansluitend een koeienquiz. Wie weet het meeste over koeien? Bij goed weer en als er tijd over is kunnen de kinderen nog even spelen op het camping terrein daar hebben we schommels, een trampoline, traptractors en skelters. Tussendoor is er nog ruimte voor een snoepje of waterijsje, dit is afhankelijk van het weer. 

Kosten voor het kinderfeestje zijn € 12,50 per kind (minimaal 5 kinderen maximaal 10 kinderen) er mogen 2 volwassen begeleiders meekomen. Bij meer begeleiders worden deze wel in rekening gebracht.

 

Al Onze alpaca's

Marijke

Marijke

Noemi

Noemi

Mystiek

Mystiek

Hurricane

Hurricane

PocoLoco

PocoLoco

Poco Loco tijdens een meet and greet

Max

Max

Max samen met PocoLoco en Hurricane

Noor

Noor

Noor houdt van kusjes

Nox

Nox

Nox samen met moeder Marijke