Skip to main content
Boven divider
De gezichten achter Het Achterste Loo, Marieke, Bart en Esmee


Blad

Over ons

Al vele generaties en meer dan honderd jaar lang boert de familie Ketelaars bij de eeuwenoude boerderij op deze bijzondere plek: Het Achterste Loo. En wat zijn wij trots dat wij sinds 2016 het familiebedrijf mogen ‘bestieren’! We houden zoogkoeien en fokken vrouwelijk jongvee op. Maar houden ook alpaca’s en schapen. En op het erf scharrelen onze kippen. Met een beetje geluk maak je ook kennis met onze andere vaste gasten: de ooievaar en de steenuil! Is dat niet gezellig?!

Omdat we iedereen van de rust en het boerenleven willen laten genieten, hebben we een fraai gastenverblijf in authentieke stijl waar je fijn kan overnachten. Maar we hebben ook een knusse minicamping op ons erf. Daar kun je in alle rust lekker kamperen, met uitzicht op het fraaie Brabantse platteland. Neem eens een kijkje bij de koeien in de stal. Of ga lekker wandelen en fietsen in de omgeving; vele natuurgebieden liggen hier gewoon om de hoek! Ons doel is om jullie een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Gastvrijheid en nabijheid hebben we daarom ook hoog in ons vaandel staan. Kom je ook gezellig kamperen of logeren? Of lekker knuffelen en wandelen met onze alpaca’s? Vraag naar de mogelijkheden en reserveer snel voordat het te laat is!

Onder divider

Onze boerderij

Onze met riet gedekte langgevelboerderij is gebouwd in 1609 en is dus al meer dan 400 jaar oud. En onze familie woont er al meer dan 100 jaar! Natuurlijk is er veel veranderd, maar er is ook veel bewaard gebleven. Alle authentieke elementen van de boerderij zie je nog steeds terug in de ondertussen gemoderniseerde boerderij. Dat maakt onze boerderij met recht een heus monument. En daar zijn we dan ook trots op!

De oorspronkelijke boerderij was een huis en stal ineen. Je woonde, leefde en sliep als boerengezin letterlijk samen met het vee in de boerderij. Vaak waren dat een paar koeien, varkens en kippen. Dat veranderde later natuurlijk. Rond 1970 trad de volgende generatie aan en zij stootten de kippen af. En hielden er meer varkens voor in de plaats. In 1974 bouwden ze een koeienstal. Later bleek er te weinig ruimte om de kalfjes te huisvesten. Dat ging weer ten koste van de varkenstak.

In 1998 werd de huidige koeienstal gebouwd. Zo kon onze familie alle koeien in één stal houden. En ontstond er ruimte voor de huidige minicamping. Later stopten we ook met melken en sindsdien richten we ons alleen nog maar op het opfokken van vrouwelijk jongvee en houden we een paar zoogkoeien en schapen. En natuurlijk onze ondeugende en té schattige alpaca’s!

Boven divider
Campingbankje ingang Het Achterste Loo


Bijgesneden foto camping

Onze omgeving 

Onze boerderij ligt in het Loo, een buurtschap in het groene buitengebied van het schitterende Hilvarenbeek. Loo is een veel plaatsnamen voorkomend toponym en betekent een bosje op hoge zandgrond. En dat klopt, want onze boerderij ligt op de rand van oude landgoederen, bossen en hoge zandgronden op de weg naar Gorp: het Groot Loo. De verwijzing naar Het Achterste Loo ontstond tijdens de bevrijding van Hilvarenbeek in oktober 1944. Waar het centrum van Hilvarenbeek en het voorste gedeelte van het Loo al door de Engelsen waren bevrijd, was het achterste gedeelte van het Loo dat nog zeker niet. En dat was een spannende tijd. Want ondanks de korte afstand, werd in het ‘Achterste Loo’ nog enige tijd flink gevochten. Zo ook rond onze boerderij.

Wil je nog meer spannende verhalen horen? Of meer weten over onze boerderij en onze dieren? Vraag het gerust aan boer Bart. Hij vertelt je er graag alles over!

Instagram

#HetAchtersteLoo

Geen één dag is hetzelfde op onze boerderij. We zijn altijd druk in de weer. Wil je weten met wat? Kijk gezellig mee! En heb je zelf iets te geks meegemaakt op Het Achterste Loo? Deel het met iedereen via #hetachtersteloo
Instagram
#HetAchtersteLoo
Geen één dag is hetzelfde op onze boerderij. We zijn altijd druk in de weer. Wil je weten met wat? Kijk gezellig mee! En heb je zelf iets te geks meegemaakt op Het Achterste Loo? Deel het met iedereen via #hetachtersteloo
Onder divider
Blad

Kom je lekker uitwaaien?

Divider groen